knockeduplife

Mums mums

Kategori: Allmänt

Mickan kom och hälsade på igår och då bakade vi saffransbullar, tycker det är godare än lussekatter. Sagt och gjort, och riktigt smarriga blev dem. Jag har levt i tanken att jag absolut inte kan baka men se att det kunde jag! Så nu har jag något att bjuda på när man får besök.

Sunday bloody sunday

Kategori: Allmänt

Har varit och gått en liten sväng på samhället med Kenta idag och kan ju säga att det var inte mycket att se. Meeen man kan väl inte förvänta sig så mycket heller. Efter det kom Kelly, Patrik, Flisan och Cassie på besök med alla hundar. Sen blev de middag hos Kelly och Patrik mumma gott var de. Och under middagstiden spelade vi Bingolotto! Blev lite mycket för vissa att hinna stoppa mat i käften och ringa in nummer samtidigt. Och i vanlig ordning vann man ingenting, fast man lever ju på hoppet att en dag få kamma hem den där super snygga behändiga motionscykeln! Vem vill inte vinna den istället för en resa till Maldiverna?

Nej nu ska jag borsta gaddarna och släpa mig till sängen, förmiddagsvecka till veckan. Nighty nighty kitties.

sjusovare

Kategori: Allmänt

Har sovit som en gudinna inatt! Helt sinnessjukt bra natt, 11 timmars sömn utan avbrott, är det ens möjligt?
Empan kom och hälsade på igår så vi satt och surrade en stund sen bestämde vi oss för att åka och se vad lite party peeps gjorde. Efter en knapp timme var jag då helt slut i hjärnan, och ville hem och sova. Men jag kikade förbi Tina en lite sväng och såg filmen Taken. Sen var jag helt färdig och somnade som en stock.

Idag är det första advent och skylt söndag, är ju nästan ett måste att he sig ut och kika lite. Men först lite fika!

BM

Kategori: Graviditeten

Glömde ju förresten att berätta hur det gick igår hos barnmorskan. Kan berätta att det gick jätte bra, följer min kurva jätte fint.

Lillens puls låg nu på 140 och sf måttet låg på 28. Fick även veta att mammagruppen börjar snart också, ska bli spännande att få se vad de är för något.

Utflyttad

Kategori: Allmänt

Fick bara sova fyra timmar inatt pga att det tokstormade ute! Så vid åtta klev jag upp och började packa ner och ställa iordning lite till i lägenheten. Och sen kom farsan och hans buddy och hjälpte mig att flytta alla möbler. Tycker dock inte om att jag inte själv får "lyfta" så jag struntade lite i de och körde på ändå och har hållt igång hela dagen lång. Och äntligen är det tomt i gamla lägenheten och allt är nästan fixat i nya. Nu är det bara gardiner som ska upp och lådor som ska ner i förrådet. Och tro mig!!!! Jag har så satans ont i fötterna efter den här dagen att det gör ont att gå, sen är svanken helt slut körd också, gör riktigt ont att böja sig ner. Så man kanske ska börja tänka sig för ändå med det här att lyfta och bära.

Har gjort en super god köttfärssås som satt som ett smäck i kistan, vad det blir ikväll vet jag inte än. Kanske ska göra Mickan sällskap på borgen för checka läget, men vette tusan om mina fötter pallar de. Vi får se helt enkelt.

Ha en bra lördagskväll!

T-t-t-t-t-t-t-t

Kategori: Allmänt

Torsdag med stort T! Vilket betyder att jag får helg 00.00!
Känns riktigt bra, för jag har en hel del att göra i helgen. Alla möbler ska nämligen flyttas ut ur denna lägenhet och in i den nya! Sen ska det även hallen målas om i den här lägenheten, näste person som ska flytta in kanske inte kommer att älska min rosa hallvägg lika mycket som jag gör så det är nog bäst att måla den vit igen. Sen ska det ju även städas ordentligt innan jag kan lämna igen nycklarna. Och sen ska jag ta och kurera mig ordentligt är så j*vla jobbigt att vara förkyld, vill den aldrig ge med sig eller vad handlar det om?

Ska blir super kul att sedan börja packa upp allt i nya lägenheten så det blir hemtrevligt där också, och då tror jag faktiskt att det är lika bra att att börja julpynta också för det håller på att vara dags! Kanske man får lite julstämning också.

Imorgon är det även barnmorske besök som gäller! Hoppas att järnvärdet är mycket bättre än sist även fast det inte riktigt känns som att det är de.

Kvinnan i mitt liv.

Kategori: Allmänt

Kan känna en lätt irritation över praktiskt taget allting. Retar mig på så otroligt små saker att jag ibland känner att jag blir arg på mig själv. Och någon som kan få mig att bli sådär ruskigt irriterad är min kära lilla farmora. Hon är som hon alltid varit, tjurig och bestämd. Vilket jag också fått ärva av henne. Men just nu kan hon reta gallfeber på mig över små saker som t.ex. Hur mycket jag har lagt på mig, en dörrmatta, hur jag ska ställa i ordning mina saker i skåpen, matlådor, duschdraperi ja you name it! Hon menar ju förståss väl och i vanliga fall skulle jag inte brytt mig så mycket, men nu ryker det från öronen. Hon är trots allt min Farmora älskar henne över allt annat och skulle inte veta hur jag skulle klara mig utan henne. Så jag får nog ta och skärpa mig lite när hon lägger kommentarer.

Godmorgon världen!

Kategori: Allmänt

Känns värdelöst att kliva upp den här tiden idag, hinner ju inte göra någonting alls! Men har haft världens jobbigaste natt hittils. Vaknade tre gånger av att jag kände hur lillen vände på sig eller något sådant. Magen såg helt missbildad ut, såg ut som att det skulle komma ut en pumpa på vänstra sidan och på högra sidan såg det helt platt ut. Hur som, är ju även förkyld så vaknade till några gånger av host attacker. Vaknade kring sju imorse av att jag fick världens kramp i vaden,  gör så sjukt ont att jag inte ens kan förklara det. Har aldrig haft senadrag men kan tänka mig att det kanske är liknande, visste iallafall inte om jag skulle måste gråta en skvätt eller ge vaden en riktig höger för att det skulle försvinna. Plus sjuka drömmar, Ylwa-lisas och Kelsans hundar var med. Båda hundarna hade nosring och kunde prata, Remus (Ylwa-lisas hund) hade även ett horn på huvudet som man var tvungen att klippa ner för annars började det se ut som en jättelik gurka. Ja ni kanske förstår att denna natten har varit helt sick så kanske var bra att jag fick sova länge ändå.

Nu måste jag däremot ta och börja göra mig i ordning för jobb, ha en bra dag allesammans!



Så var den här helgen över också.

Kategori: Allmänt

Har sysselsatt mig med att packa ner livet i lådor igen, kan fortfarande inte förstå varför det ska vara så satans jobbigt att packa och hur mycket skit man har. Gjorde en rensning sist jag flyttade men tydligen fanns det kvar mycket skrot ändå. Har även umgåtts med Kelly och Patrik, käkade en mumsig kebabtallrik och kollade på Stupid, crazy love eller något sånt. Sen har jag även varit med Mickan och Tina, såg kult filmen poltergeist 1 och 2 och surrat en massa strunt. Så jag måste nog ändå säga att jag hunnit göra en hel del den här helgen.

Imorgon får jag hämta nyckeln till nya hemmet och ska börja flytta över kartonger så man till helgen bara behöver ta dem stora sakerna som säng, köksbord och soffa. Är alltid jobbigt att flytta men det är så sjukt skönt när allt är flyttat och man kan börja "leva" igen. Kommer att trivas jätte bra tror jag, riktigt skönt med bottenvåning så man slipper trappor. Can't wait!

Nej nu ska jag börja packa ner alla kläder, ha en bra söndagkväll!

12 veckor kvar...

Kategori: Allmänt




(Ni får ursäkta min väldigt luddiga tröja!)


Bebisen:
Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.

Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är ca 1 månad kvar till förlossningen. Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät. Vikt 1 200 gram, längd 40 cm.


Mamman:
Nu börjar tredje trimestern, den sista tredjedelen av graviditeten. Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. En del kvinnor kan känna sig  stora och tunga och ha svårt att röra sig obehindrat. Känsloyttringar och reaktioner kan åter bli starka som i första trimestern.




Mera kläder till the little one.

Kategori: Allmänt

Har varit och hämtat ut ett paket idag, i detta paket låg det ett par leggings till mig själv! Mina vanliga sitter åt runt magen så att man känner sig som en korv och dessutom blir jag nog lite "yr" av att ha på mig dem när dem sitter åt så hårt. Så ett par mamma leggings var nog ett bra köp. Sen kom det även med ett startpaket till lillen som Empan tipsade mig om, så sjukt gulligt och dessutom var det på rea så för 99 kr blev det mitt!

Kan inte dem sista 12 veckorna rusa förbi så jag får gosa lite?





Skit torsdag

Kategori: Allmänt

Imorse kring halv sju pratade dem på radion om att dem hade torsdagsfeeling, att dagen innan helg är en bra dag. Det var precis vad jag kände också, men ack vad jag bedrog mig. Varit rent utav en skit dag från nästan morgon till kväll. Less less less. Humörsvängningar utav dess like, kände ett tag idag för att antingen gråta en skvätt till att skrika fula könsord. Tur att man jobbar med folk som är roligt så man slipper får utbrott haha.

Huvudet har varit på hel spinn. Flytt 1:a dec så nu i helgen ska det packas och bara de får mig att vilja spy galla. Sen kommer det upp saker som jag känner att jag inte orkar med just nu. Det är simpla saker men jag blir bara så j*vla less på allt idag av någon konstig anledning. Och dessutom var jag vrålhungrig efter jobbet och det gör mig bara ännu mer kinkig. Varit pain in the ass idag mot alla, ingenting har kunnat få mig på bra humör.

Men imorgon är de Happy Friday!! Förhoppningsvis, jag ska verkligen gå in för att morgon dagen kommer bli awesome.

Flytta ut, flytta in

Kategori: Allmänt

Och så var det helg igen. Veckorna går ju så sjukt fort att det kändes som att det nyss var helg. Men man får ju absolut inte klaga. Ikväll ska jag ut till Setsele för lite middag och relaxation, var faktiskt ett tag sen jag var ute hos farmora haha. Ska alldeles strax fara och kolla på en lägenhet, hoppas att den är fräsch så man inte behöver fixa så mycket. Och om jag tar den 2:an får jag flytta in 1 dec. Shiiiit säger jag bara, då blir det till att packa ner livet i kartonger igen. Hatar hatar hatar att flytta, är så jävla drygt att packa ner och forsla grejer och packa upp. Men det är bara att göra, vill ju ha allting klart när lillen kommer. Nej ska göra mig klar och vänta in att farmora ska komma, farmor är ju alltid farmor och ska alltid ha ett finger med i spelet för att inspektera om det är en bra lägenhet haha. Ha en bra helg allesammans!

Love

Kategori: Allmänt

Fick hämta ut ett paket i veckan med skjortan jag hade beställt samt  en body och ett par byxor. Och jag är lika kär som jag trodde att jag skulle vara i skjortan. Den är ju bara så fiiiin! Vill ha en själv.



Var ju längesen som jag visade hur maen ser ut från sidan så jag ju lika gärna passa på att visa en bild från lördags.



Oh no!!

Kategori: Allmänt

Det har hänt! Vet inte om det bara var inbillning men igår kväll kände jag att det spännde som tusan i magen och idag upptäckte jag att det faktiskt hänt. Det där som man helst vill slippa. Har fått dem första bristningarna, hoppas dock att det inte börjar krylla av dem utan att dem bestämmer sig för att inte dyka upp igen. Men jag som alla andra blivande mammor är mänskliga. Dem är relativt ljusa nu men dem lär ju mörkna.

Svar på några frågor.

Kategori: Allmänt

Tänkte ta och svara på dem frågorna som kommit in.

Anonym:
Vad tänker du om framtiden med dig och ditt barn?
Var det planerat att bli gravid?

Svar: Jag måste säga att jag är riktigt lugn vad gäller framtiden, tror det bästa är att ta det för vad som kommer. Om det blir att flytta vet jag inte än, och blir det flytt är det inte förän om några år.
Det var verkligen inte planerat att bli gravid, kom som en chock när jag fick det svart på vitt. Bokade en abort eftersom att jag kände att jag inte ville ha barn just nu. Men under undersökningen kom det fram att jag hade gått väldigt mycket längre än vad jag först trodde. Och när barnmorskan började frågade om fostret skulle kremeras och läggas i minneslund i Lycksele eller om jag ville ta hem askan själv blev det för mycket. Kändes inte rätt, två dagar senare bestämde jag mig för att behålla barnet.

C:
Vet du vad det är för kön?
Har du bestämt några namn?

Svar: Nej det vet jag inte, lillen låg så konstigt till på Ultraljudet så det var inte mycket som syntes. Magkänslan sa tidigare att det var en pojke, men nu är jag helt inkörd på att det är en flicka haha.
Jag har redan bestämt namn, för jag är helt enkelt fast i dem namnen. Men tidigare var Lovis, Zelda, Douglas och Malte på tapeten.

Anonym:
Vem är pappa till barnet?
Vart bor du nu?
Var jobbar du?

Svar: Pappan till barnet är ingen som jag egentligen vill lägga ut här på bloggen eftersom att det inte känns rätt att blotta honom i det här eftersom att han valt att inte vara delaktig. Men jag kan säga såhär, det är en kille som jag känner lite grann sen innan. Och jag har inga problem med att han inte vill vara med i barnets liv om det är så han själv vill.

Jag bor i en liten etta i Malå just nu, men ska flytta inom ett par månader till en tvåa så att vi ryms. Just nu är jag vikarie på ett sågverk och är sjukt glad över att jag får jobba så pass mycket som jag får. Trivs riktigt bra där.


Sen så kan jag bara tillägga att dem frågor som kommer in som är helt absurda och elaka har jag inte tänkt lägga någon mer tid än att säga att det bara är tragiskt.

Vecka 26

Kategori: Graviditeten

Bebisen:

Den här veckan blir din bebis drygt 35 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram. Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

 

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

 

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen. Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.


Du:

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu. Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.

Bläääää

Kategori: Allmänt

Snacka om att framkalla huvudvärk när man sitter och kollar upp blanketter och allt annat "måste" som ska fyllas i och beräknas och sökas innan lillen kommer ut. Man sitter och läser samma mening 10 gånger och blir inte ett dugg klokare av de. Om man då kunde förstå vad det står kanske det hade blivit lättare. Tror jag måste uppsöka expert hjälp till allt det där så att det blir rätt från början. Tillsvidare lägger jag detta åt sidan och kikar klart på Vem kan slå Filip och Fredrik. Och sen tror jag att man måste ta och natta sig själv. Till veckan väntar eftermiddags vecka!

Nytt

Kategori: Allmänt

Nu har jag tagit steget till att bli ny kamera ägare. Kan vara kul att få fram lite bättre bilder, så jag beställde hem en systemkamera. Ingen dyr proffs kamera eftersom att man inte är toppfotograf. Det fick bli en Fujifilm Finepix. Hoppas att den är uppfyller mina förväntningar när den kommer om ett par dar. Billig var den också, 2000 ungefär gick allting på med väska och minneskort så de var ju ett sjukt bra pris. Men om syster säger att det är prisvärt så är det nog de. Sen kan man ju även filma med den, så de är ju lite roligt. Längtar tills den kommer!

Kappahl

Kategori: Allmänt

Måste bara visa vad jag beställde hem för några dagar sedan från Kappahl, dem har riktigt mycket fint.
Tyckte att den var så frän ser ut som en riktig skogshuggar skjorta. Bryr mig inte om det är en kill/tjej skjorta, kommer att klä lillen ändå :)

Weekends!

Kategori: Allmänt

Vaknade klockan åtta imorse "pigg" och alert! Sysselsatte mig med att tvätta lite kläder och dammsuga. Det som suger med att det är höst är att det blir så satans grusigt hemma. Och det värsta som finns är att gå på ett golv som är just grusigt! Sen var jag en för jävla bra vän idag också. Lilla Ulven var shitfaced som han själv kallade de, så jag traska dig med lite mat åt honom. Sen fick han sova vidare.

Ikväll blir det pizzerian med Kelly och Patrik, och denna gång så har vi bokad bord. Vet inte om jag berätta det men förra helgen hade vi tänkt fara dit och äta men det var smockat där så vi for till hotellet. Samma sak där men vi "lov" att sitta i foajen på ett par fotöljer och trängas på ett väldigt litet bord. Men denna Lördag har vi bokat bord iallafall.

Har även bränt en ny skiva idag, och den är minst sagt taggande, om man kunde få slippa att vara gravid en kväll så man fick ta sig en kall öl hade det var prickan över i:et. Men miss ta mig inte, skulle aldrig dricka alkohol. Men man kan ju få vara sugen. Ska jag vara ärligt är det inte festandet jag saknar, snarare tvärtom. Tycker att det känns lite små skönt att slippa vara full och umgås med andra fyllon haha. Men just den där kalla goda ölen saknar jag faktiskt.

Ska sluta babbla och göra mig klar så man kan få fara och äta någongång. Ciao ciao

Vad ser du längst där uppifrån på tornet

Kategori: Allmänt

Det är kväll här och jag har fyllt mitt huvud med Tingeling.



Ska lägga mig på soffan ett tag och lyssna på Thåström och deppa ett tag innan jag ska iväg till Empan för lite Idol.

Grodor och pannkakor

Kategori: Allmänt

Jobbat klart för denna dag, är rätt lustigt i veckan när jag jobbar förmiddag att jag vaknat innan väckarn har ringt, och den ringer kvart i fem!! Men det är rätt nice ändå för då vet man att man kommer att somna gott på kvällen. Och det kommer jag göra ikväll för jag har nämligen städat lyan och ätit en pannkaka för mycket så ligger redan utslagen i soffan.

Var ju på badhuset igår med Mickan. Var hur skönt som helst att basta och "simma", är ju ingen Therese Alshammar i bassängen, måste vara sjukt otränad dessutom för jag fick typ mjölksyra i armarna efter tre längder haha. Och sen MÅSTE jag införskaffa en baddräkt, för no way in hell att jag besöker badhuset igen i bikini. Dels är den för liten och sen ser det inte så jävla bra ut att trippa omkring runt bassängen som en baywatch brud i en grodas kropp. Herregud säger jag bara! Men skönt var det iallafall.

Ciao ciao

Stuffed up

Kategori: Allmänt

Har precis ätit klart maten och jag kan lova att jag är proppmätt! Törs inte böja mig ner för då kommer väl allt upp igen. Man kanske ska lära sig någongång att inte äta så snabbt. Men är man en stressätare så är man.

Var ju som sagt hos barnmorskan idag! Allt såg jätte bra ut förutom att jag hade järnbrist så nu blir det till att äta järntabletter. Kan kanske förklara varför man har varit så jäkla orkeslös, har ju bara legat på soffan och i sängen. Men nu kanske man blir pigg och alert, fast det har väl sina baksidor också. Kommer kanske inte kunna somna sju på kvällen längre.

SF måttet låg på 25 vilket var normalt. Lillens hjärtrytm var på 150, låter som en galopperande häst där inne, helt otroligt att höra. Fick även veta att den ligger med fötterna nere just nu. Vet inte hur det är för er andra, men jag känner då jätte tydligt när lillen vänder på sig. Så nu blir det till att inspektera ofta hur de ligger till!

Kändes inte som att det var en månad sen jag var där sist så nog fasen går tiden fort ändå!

Nej nu ska jag vila maten lite grann sen blir det simhallen med Mickan. Ska bli grymt skönt att få simma lite och sen lägga sig i bastun!

Puss

Heartbeats

Kategori: Allmänt



Imorgon ska jag få höra hur hjärtat slår därinne!