knockeduplife

Cinnamon

Kategori: Allmänt

Luktar kanel i hela lägenheten! Provade på att baka Lyckselekaka, kan dock inte påstå att jag lyckades särskilt bra med den. Men den smakar nog säkert gott eftersom det luktar väldigt gott. När den svalnat tror jag att jag ska göra en stor kopp te och ta ett litet smakprov. Sen ska den in i frysen så det finns kvar något som jag kan bjuda på om man får besök. Ska även försöka att se klart L word. Har bara kvar fem avsnitt, tyvärr.

Only one woman

Kategori: Allmänt

Men godmorgon!!
Har sovit rätt bra inatt må jag säga, vaknade mitt i natten och var så kissnödig att det kändes som att blåsan kunde spricka men jag orkade inte kliva upp ur sängen för att göra natt besök på toan, så jag höll mig. Vilket resulterade i att jag knappt tog mig upp ur sängen imorse. Rulla gick inte för då hade de kunnat ske en olycka. Så jag masade ner på rygg som en mask. Kan inte ha varit en vacker syn, men upp tog jag mig!
Ska ut och promenera en lång sträcka idag, ska gå upp på hökvägen (200 meter). Känns som att det tar en evighet. Men ska iallafall till Kelly och Patrik och hälsa på. Sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Kanske skulle ta och måla klart min spegel. Började måla spegeln och rumsbordet. Var riktigt nöjd med rumsbordet. Har pratat om att måla om rumsbordet i typ tre år men igår blev de gjort, inte en dag för tidigt. Kan lägga upp en bild sen. Nu ska jag klä på mig och bege mig. Ha en bra dag.
Började för övrigt att sminka mig men det blev så jävla jobbigt att det bara blev halv gjort. SVETTNINGAR!!! Så om någon ser mig idag... Nej jag är inte sjuk, ser ut såhär.

Vecka 38

Kategori: Graviditeten

Bebisen

Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

 

De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

 

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

 

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

 

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.


Mamman
Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln.

 

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

 

Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.

Bring me everyone

Kategori: Allmänt

Så då hade man städat och startat tvätten, duschat och gjort sig klar. Ska till Kelly och Patriks nya huuuus! Vi ska nämligen till pizzan sen för att käka lite maat! Kändes som att det var jätte längesen jag var där och åt så de ska bli riktigt smarrigt! Sen blir det att åka till Setsele igen (var där igår också) ska nämligen vara barnvakt åt Aggan imorrn och på söndag.  Så det blir nog ingen fler uppdatering förän på söndag. Ha en bra helg allesammans!

Rosa rosa rosa

Kategori: Allmänt

Har pysslat lite idag, satt upp lite rosa blommor i köket! Kan inte bli för mycket rosa!! Vart iallafall jätte nöjd, slipper jag borra i väggen för att sätta upp tavlor. Sen har jag även inrett mitt lilla dockskåp, blev nöjd där med! Fast jag ska skruva upp ett hyllplan som den ska stå på. Metallhyllan ska bort! Det är så roligt att hålla på med små fix när de är klart, känns som att lägenheten snart håller på att vara klar.

Renovering

Kategori: Allmänt

Det här med att renovera tar på krafterna. Har slitit tapeter, slitit upp golvplank, lagt nytt golv, målat nytt golv, målat väggar och tak och fönster lister!! Är jag inte duktig så säg!!
Före
Efter






Och såhär nöjd är man sen, nu blir det bara till att ställa in lite saker dvs möblera!


Purple bath

Kategori: Allmänt

Har tagit ett skönt bad såhär på kvällskvisten, har suttit och målat dockskåpet och då fick jag så ont i ryggen.
Efter att jag hade badat klart fick jag se en vacker syn... Färgade håret i förrgår och tänkte inte på att färgen fortfarande kanske släpper lite. Så när jag klev upp var det en lila rand där vattnet varit och vattnet var helt lila! Kändes både hälsosamt och fräscht. Huden mår nog jätte bra av det höhö.
Vem skulle inte vilja hoppa i detta badkar?

Godmorgon godmorgon!

Kategori: Allmänt

Goddag, eller närmare godmorgon för mig. Somnade efter fem igår natt så jag klev upp för inte alls så längesen. Har så himla konstig dygnsrytm så de går inte dit en till. Sitter iallafall och väntar på att Kelly och Patrik ska vara hemma i deras nya hus, så jag får gå dit och göra en hus insyn. Spännande! Sen skulle jag ha måsta fara på färghandeln, håller på med mitt gamla dockskåp som jag fått ärva. Ska "renovera" upp det lite grann så att jag kan sätta upp det på väggen snart. Har så mycket jag skulle ha gjort men känns som att allt man planerar som ska göras faller bort dag för dag. Dags att ta sig i kragen och inte bara ligga på soffan.
Nej nu ska jag fara. Ha en bra dag!

Vanlig jäkla tisdag.

Kategori: Allmänt

L-word och sockerfri blåbärssoppa är det jag förtär ikväll!

Vecka 37

Kategori: Allmänt

Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.

 

Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.

 

Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!

 

 

 

Think green

Kategori: Allmänt

Har beställt en ny väska som jag ska ha som "skötväska", tycker inte att det finns så fina vanliga skötväskor. Men den här är både stor och snygg!

The end is near...

Kategori: Allmänt


Den höggravidas lista.

- Du behöver hjälp när du ska ta dig ur bilen.

 

- Det hjälper inte längre att 'smita förbi' folk i sidledes, då du är bredare än så framifrån.

 

- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
(Har provat flera gånger men verkar misslyckas varje gång så nu kör jag på halvrakade ben osv. haha)

 

- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.


- Det känns som du sprungit en mil när du går upp för en trapp.
(Det känns som att jag sprungit en mil när jag gått från rummet till köket!)

- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
(Bökar och kullrar runt i soffan som en val för att ta mig upp)

-När din sambo måste knyta dina skor.(Har ingen sambo, så skor med snörning går fet bort.)

-
När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar

(Man kämpar för att inte behöva nysa eller hosta, tragiskt om det skulle hända en olycka.)

- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständigt.
(Och måste jag plocka upp de jag tappat ser det ut att gå i slow-mo)

- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
(Hatar strumpor)

- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd

- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan.
(Finns hjälp tar jag gärna emot den, annars blir de valen)

- När man har känslan av att tiden går oändligt långsamt, trots att dagarna faktiskt passerar.
(True that)

- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.
(30 sekunder efter att man kommit ut från toan går man in igen, för att vara på den säkra sidan.)


-När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.

- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärringskorna"
(Har inte ens varit sugen på att prova sätta på mig mina heels.)

- När godisskålen får prioritet före middagen

- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan
(En skål med kräm är mycket mer behändigt än att ställa sig och laga mat.)

- När allt blir tungt
(puh!)

- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
(Så sant som det var skrivet)

- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.
(tappar hellre upp ett bad, för stå i duschen ids jag inte)

- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska kunna ta sig upp igen.
(Är alltid lika spännande att ta sig ut badkaret.)

- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.

- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..

- När Grandiosa blir gourmetmat...

- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
(Måste ibland stanna upp och känns efter om de är något påväg ut eller inte.)

- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.

- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.

- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
(Skiter totalt i vad vågen säger nu mer, orkar inte bry mig!)


-När du nästan börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.

- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
(Där har vi sengångaren igen)

- Allt är väldigt irriterande...
(Speciellt när folk inte förstår vad jag menar.)

- När sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.

- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.

- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.

- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.

- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.

- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.

- När du hellre går i fula bomullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar
(Den urläckra leopardmönstrade sparkdräkten är min bästa vän♥)



Vecka 36

Kategori: Graviditeten

Bebisen

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

 

Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.

 

 

Mamman

 

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.

Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

 

Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

 

Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.

 

Lördag

Kategori: Allmänt

Har varit och handlat lite mat, ska göra en kassler sallad till middag ikväll. Har även bjudit in Mickan till middag, dock är hon ju vegeterian så jag vet inte hur mätt hon kommer bli eftersom att de inte blir så köttigt för henne, men men. Ska se ett till avsnitt av The L Word sen ska jag nog börja göra iordning maten. Ha en bra lördagskväll!

Fredag 13

Kategori: Allmänt

Fredagen har inte varit särskilt händelserik. Klev upp rätt sent, kämpade för att åtminstonde få en hel timmes sömn och jag tror att jag lyckades. Sedan har jag hämtat ett paket från lindex med lite små prylar till lill-knodden. Sen har resten av dagen bestått av ligga på soffan och se The L Word, tvätta kläder och blämt i sig Fanta-Zero som för övrigt smakar skit. Ska fortsätta ligga i soffan och se The L Word och sen ska jag krypa till kojs.

L Word

Kategori: Allmänt

Mickan var här i helgen och hade med sig sin externa hårddisk så vi kunde se lite filmer. Men som "otur" var så glömde hon den här och då har jag passat på att se lite L Word. Det är en riktigt bra serie, lite vulgär och genant ibland men tycker att den är riktigt underhållande. Har dock börjat tänka på att jag bor på nedrevåningen och att jag har jätte bra insyn till min lägenhet. Så förmodligen så kanske någon granne har traskat förbi och tvär sneglat in och trott att jag tittar på lesbisk porr, eller förhoppningsvis inte kanske man ska skriva. Men då kanske dem har något att prata om. -Alltså den där gravida tjejen ligger och tittar på lesbisk porr VARJE KVÄLL! haha. Men jag är helt fast.

Har varit klart barnvakt till Agnes nu och ojojoj vad hon är livlig och har energi. Så nu ska jag krypa ner under filmen och se något avsnitt av L Word sen blir det sängen och lär nog somna som en stock.

Natti natti

Rena rama badhuset!

Kategori: Allmänt

Är barnvakt till Agnes ikväll, och vi har Precis ätit kroppkakor med sylt och smör. Och just nu ligger Aggan i badkaret, hon har tjatat varenda gång hon varit här att hon vill bada. Och ikväll ska hon vara här till nio så då hinner hon ju med de. Senare blir det att baka lite chokladbollar och se på Pippi Långstrump.

Almost done!

Kategori: Allmänt

Känns som att jag snart håller på att bli klar med lägenheten, dock måste det upp lite på väggarna sen är det som färdigt! Trivs då betydligt mycket bättre i den här lägenheten än någon annan jag bott i. Sen kanske man skulle haft lite proffs hjälp vad gäller kablar och skit till tv och surround och dator, för det är en enda härva och jag vette tusan hur man ska kunna gömma allt och dessutom få det att funka. Men det får väl vänta antar jag.













Lycksele + Barnvakt + Mys

Kategori: Allmänt

Har varit i Lycksele hela guds långa dag. Det började med ett besök hos kvinnokliniken eftersom att jag var lite orolig då jag inte hade känt sparkar på hela gårdagen och morgonen. Men det visade sig att den förmodligen bara har vilat lite grann, för hjärtljuden var bra. Sen fick jag åka ner på BB för att göra ett ultraljud. Ojojoj sa barnmorskan när hon kletade omkring på magen. Hon mätte huvudet och magen och det visade sig att lillen vägde 3100 g nu! Sedan sa hon att jag gott och väl kunde räkna med att bebisen skulle väga över 4 kg när dem kom ut. Så nu är man riktigt nojig över förlossningen. Men den mår då bra och det är huvudsaken.

Sen blev det lite shopping på jysk och dollar store. Så nu har jag äntligen en rums matta och ett överkast! Sen blev det förståss lite annat små tjafs som man kan behöva. När vi var hemma i Malå gick jag och hämtade lillasyster på dagis så vi gjorde lite mat och såg på bolibompa!



Senare ikväll har Kelly och Cassie varit här. Har suttit och surrat en del om allt möjligt. Sen fick jag lite bebiskläder av Kelly och Patrik som var sååå fina. Tack så mycket <3
Nu sitter jag med ricinolja och tittar på Jersey Shore första säsongen. Ska tappa upp ett bad så lite spänningar lossnar sen blir det sängen. Lunch dejt med Emelie imorgon!



It's time for me to be me

Kategori: Bara Moa

Ibland måste man tänka mer på sig själv än på andra. Det är något jag inte gjort särskilt ofta.
Man älskar sina föräldrar oavsett vad, men man kan inte alltid älska vad dem gör. Enligt mig ska en förälder vara stöttande och vara tillgänglig 24/7. Det ska inte vara tvärt om. Det är nog inte alltid så lätt att vara förälder men det är någonting som man inte kan skuldbelägga på sina barn eller självömka sig om inför sina barn.

Jag har fått höra självömkan under nästa hela min uppväxt, och där med har jag försökt vara den som ska "ställa" det till rätta med dem rätta orden och agerande. Däremot är jag inte den som går in i det tysta, får jag nog får jag nog. Men får dåligt samvete direkt jag sagt någonting som kan ha sårat och går direkt tillbaka till att vara stöttande.

Men det är nu när jag själv ska bli förälder som jag inser att jag måste sätta ner foten och säga ifrån. För det första behöver man lugn och ro, man ska inte behöva stressa eller oroa sig. Man har så mycket tankar och förväntningar inför det "nya" livet. Hur man ser sig själv som förälder, hur man vill vara, och sedan också oron över hur man kommer att bli. Min fokus ska ligga på mig och mitt barn, för det är där den behövs mest. Ska försöka njuta av dem sista veckorna som jag är själv och bara känner lilla knodden genom huden. För sedan är det dags att lägga all energi och tanke till lillen när den äntligen är ute. Är kanske inte över stolt över alla misstag man gjort tidigare, men kommer alltid vara stolt och göra allt i min makt för att ge det bästa till lillen. <3



Ricinolja i håret!

Kategori: Allmänt

Nu har jag läst så många gånger och måste erkänna att jag kanske är lite väl lättpåverkad, meeeen de är ju ändå värt att prova. Ska köra med ricinolja i två veckor åtminstonde för att se om det blir någon skillnad på håret. Tydligen ska det hjälpa håret att bli starkare så man inte tappar lika mycket hår, det ska även göra det fräschare och sen ska det få håret att växa betydligt mycket fortare. Det kostar bara 40 kronor på apoteket och ska masseras in i hårbotten och efter 30 min ska det sköljas ur med schampoo. Vissa sköljer bara ut med balsam och vissa låter det sitta i under natten. Men oljan är ganska dryg och tjock så jag sköljer ut de efter bara 30 min. Ska blir spännande att se om det fungerar!



Så låt detta sköra hår växa och bli starkt!

Vecka 35

Kategori: Graviditeten

Bebisen

Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.

 

Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.

 

Mamman

 

Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka "ska bebisen aldrig komma ut?". Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

 

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

 

Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!

 

 

 

Var hos Barnmorskan i torsdags också. Hjärtljudet låg på 144 och SF-måttet på 36.
Börjar faktiskt bli lite nojig nu eftersom att barnmorskan sa att de är nog inte en 3 kilos bebis som hade tänkt komma ut. Och då menade hon inte att den var liten utan att det är en riktigt stor en som ligger och gottar sig i magen. Men som tur är så är det inte så länge kvar innan det är dags!

 

 

Vecka 34

Kategori: Graviditeten

Bebisen

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

 

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

 

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.


Mamman

Livmoderns mått är från blygdbenet till toppen ca 32 till 34 cm. Du kan känna av förvärkar. De känns mer obehagliga än smärtsamma. Det kan hålla i sig i ca 30 sekunder och innebär att livmodern tränar sig inför förlossningen. Din navel kan stå utåt och en hormonrand kan synas mellan naveln och blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och brukar försvinna helt efter ett tag. Barnet ligger och trycker mot dina lungor och det kan göra att du känner dig andfådd eller har en obehaglig känsla under revbenen.

Tack tomten

Kategori: Allmänt

Har förflyttat mig från sängen till soffan. Skulle egentligen jobba idag men jag är öm i kroppen kan knappt gå så jag skulle nog inte kunna jobba heller. Hoppas att det går över för jag vill verkligen jobba in i det sista.

Ligger hur som helst framför tvn och är så sjukt nöjd eftersom att jag äntligen har en ny tv! Fick en tv i julklapp så nu slipper jag klumpedunsen. Det enda som är synd är att kabeltvn är så dålig att bilden inte är särskilt bra. Men själva tvn är awesome! Blev så sjukt lycklig när jag såg att det stod en splonkarns ny i vardagsrummet. Helt klart den bästa och enda julklappen iår!

Karma

Kategori: Allmänt

Man har nog varit alldeles för kaxig vad gäller denna graviditet. Har hela tiden tänkt att folk överdriver så himla mycket med att det är jobbigt i slutet och att dem har ont i kroppen osv. Men börjar inse att det inte är hum bug dem pratar om..

Har så ont i kroppen nu att det håller på att bli riktigt irriterande. Sover sjukt dåligt på nätterna eftersom att man vaknar var 20:de minut för att vända sig från höger sida till vänster och det går inte riktigt lika smidigt som det gör i tanken. Värken i höfterna som dessutom går längs hela låret är inte att förglömma, känns som att benet går av om man inte byter sida. Och sen har vi krampen i vaderna som inte är att leka med. Hux flux ligger man i sängen med ben och tår sträckta som ballerina för att få det att försvinna.


Grymt, stön, pust.. ah, äntligen på plats.. Nej, usch vad kissnödig jag blev nu.. Kanske går det över om jag byter sida? Grymt, stön, pust.. Nehe, det är bara att gå upp då. Och ett.. och två.. och tre..

Nyårs helgen

Kategori: Allmänt

Och så hade det blivit ett nytt år igen. 2012 denna gång.
Har haft en jätte bra nyår med massor av god mat och allt vad nyårsfirande innebär.
Kunde inte bli ett bättre slut på 2011





Förrätt



Varmrätt



Efterrätt