knockeduplife

Solsolsol

Kategori: Allmänt

Lilleman har somnat så sött i sin säng, så jag har passat på att göra mig själv lite mer mänsklig. Snart lär väl Empan höra av sig också, ska nämligen ut på en prommis med henne och Leo. Kan ju inte direkt säga att vädret inte är med oss för här är det iallafall strålande sol! Så nu ska fläsket så dallra lite, och det med nöje!

duschomnia

Kategori: Allmänt

När jag ska duscha tar jag med Otto in i badrummet så jag kan ha ett vakande öga på honom. Och jag tror att han gillar ljudet av vattnet, för han blir alltid så lugn att han nästan somnar. Så skulle han (hoppas inte) få kolik eller bli skrikig har jag kanske hittat knepet för att få honom lugn! Men som de är nu är han världens behändigaste unge, alltid snäll och lugn.

Mer gåvor

Kategori: Allmänt

Otto har fått ytterligare lite presenter!
Byxor och mössa av Kim
Sparkdräkt av personalen på Byblos.
Body och byxor av Morfar och mormor Geka
Overall av Mormor

Expressions

Kategori: Allmänt

Idag har Otto verkligen haft en vaken dag. Han sov bara 2,5 timme idag, annars har han varit vaken resten av dagen. Men nu har han somnat och jag hoppas att han kan ta igen lite sömn. Tant Ylwa-lii har varit här idag och hälsat på och då var han verkligen pigg och alert. Han är så himla rolig när han håller på med sina ansiktsuttryck.
Nej nu ska jag passa på att göra lite middag.

Presenter

Kategori: Allmänt

Byxor och bodies av Mormor
Pyjamas och tvål av tant Ylwa-lii.
Onepiece av Stina, Benny och Jeppe
Giraff set och overall av tant Kelly och Patrik.
Body av Empan
Body, halsduk och byxor av Cassie och Perra
Halsdukar av Tina
Blöjtårta av Tant Mickan
.
Har fått jättefina presenter och tackar så mycket för de! Fina ni e.

Angels share

Kategori: Allmänt

Idag är en bra dag trots att jag ingen sömn fått inatt. Blev inget hembesök från barnmorskan i fredags utan hon kommer idag istället. Så jag och lille Kotten ska ut på en prommis nu och svänga förbi affären och fylla kylskåpet lite grann, håller på att eka där nämligen.  Sen måste jag ta och dammsuga, tycker att dammråttorna håller på att föröka sig lite väl mycket här hemma. Sen kommer även farmora förbi med lite blodpalt och kött, missade att dem åt de igår så jag får ta lite rester istället.
Ska försöka komma ihåg att ta kort på alla fina presenter Otto har fått så ni får se. Hej hej så länge.

Badar taget

Kategori: Allmänt

Otto fick premiär bada i badkaret imorse med mormor, och om han gillade de? Svar ja. Man såg riktigt hur han njöt när han gled omkring. Han är så fin min lilla prins!

So long for this time.

Kategori: Allmänt

Nu har mamma och Maja lämnat byggnaden för denna gång. Men det dröjer inte så länge tills dem kommer igen, mamma och Ludde (lillebror) kommer upp nästa vecka igen. Var riktigt roligt att ha mamma här, dels är de ju ganska skönt att få lite avlastning sen är det roligt att ses. Kändes lite tråkigt att dem skulle fara men när de blev ändrade planer på att dem kommer igen snart kändes de lite bättre. Så är det bra väder nästa vecka kanske man kan vara ute lite längre i solen och mysa. Can't wait.
Nej nu är de dags för mat igen.

Little birdie

Kategori: Allmänt

Kanske vi är lite lika varann ändå.

Ett litet finger

Kategori: Allmänt

Mamma och Maja anlände ju till Malå igår som jag berättat förr. Iallafall åt vi middag när dem kom sen stack Maja iväg till sina kompisar. Så jag och Mamma sneglade lite på The voice fast mamma sneglade mest på Otto. Sen kom vi överens om att mamma skulle sköta Otto på morgonen om han hade varit vaken mycket på natten. Men vad händer, jo Otto vaknade två gånger för att äta lite sen somnade han om igen och vi båda sov till åtta. Sen kunde då inte jag sova längre. Så vi klev upp och gjorde i ordning oss för att gå ut på en liten promme. Helt underbart väder ute, solen värmer verkligen. Nu har mamma och Otto tagit en PN så då ska jag passa på att göra lite Moa saker. Sen ikväll ska Mor göra köttfärssås (helt klart på beställning) sen blire snask och Mello.

Bangarang

Kategori: Allmänt

Idag har vi inte bara ägnat oss åt till att vila! Lille Otto har varit ganska vaken idag och kikat på tv i babysittern. Han tycker verkligen om att sitta i den och titta runt på allt. Jag har städat lite grann och varit och hämtat ut snus som hade beställts. Men nu är det dags att börja med maten för snart anländer Mamma och Maja. Är dessutom bäst att passa på när Otto sover, så man får tassa lite på tå och försöka att inte göra allt för mycket oväsen.
Ha en bra fredag kväll, det ska vi!

Fredags mys

Kategori: Allmänt

Det är ju tur att någon kan sova iallafall! Själv tror jag att jag fått sova sammanlagt tre timmar inatt. Uppvaknande var annan timme för matning och blöjbyte och kelning. Men måste faktiskt säga att jag är ganska pigg trots den lilla sömn. Och det är ju tur att Otto sover rätt mycket på dagarna för då hann jag städa lite grann. Idag får jag ju nämligen hembesök av barnmorskan. Sen blir det att gå och handla lite, för mamma och Maja anländer till Malå vid sex sju tiden. Så då hade jag tänkt att maten ska stå klar. Hur det går är en annan femma, men de är genomförbart iallafall.

Nio dagar senare

Kategori: Allmänt

Och så var man nere på startvikten igen, helt otroligt att det kan gå så fort ändå. Dock är kroppen inte i form, men det får vi ta igen senare. Känns som att jag vägt 150 kilo och tappat 50 kilo på en vecka. Magen är lös och dallrig haha. Får börja gå långprommisar sen när stygnen är borta så det inte känns som att man har en kaktus i brallorna.
För att prata om något annat kan jag ju berätta att lilleman har inte sovit mycket inatt, vaknat varannan timme för blöjbyte/matning. Så idag är man lite halv sliten. Tror att det blir att sitta i pyjamas hela dagen om inget annat kommer kring. Men till helgen kommer Mamma, syster Maja och lillebror Ludde upp och hälsar på. Så då får man kanske ta igen lite sömn på dagen iaf. Hon ska även ta upp lite kort på mig när jag var liten så man får se om jag och Otto är lika varann. Tycker att det är så svårt att se likheter med en själv, men så är det väl.
The most amazing body!

Förlossningsdagen

Kategori: Allmänt

11 Februari 04:00
Vaknade kissnödig och i samma veva for slemproppen. Några minuter senare började värkarna.
15:00
Värkarna kommer med 5 minuters mellanrum och vi börjar åka in till Lycksele.
17:00
Dem startar CTG och värkarna avtar. Är öppen 4 centimeter och vi får sitta och vänta ifall värkarna kommer tillbaka. 20:00 får vi besked om att vi får åka hem igen. Muttrade nog hela vägen hem och var sur över att måsta åka hem igen. Värkarna blir starkare och starkare och jag får ingen sömn förhuvudtaget på hela natten.
12 Februari 14:30
Värkarna blir regelbunda igen, och dem gjorde så j*kla ont att jag trodde att jag skulle börja grina. 16:00 Åker vi in till Lycksele igen
18:00
Kommer vi in till BB och då är jag öppen 6 centimeter och värkarna kommer med 3 min mellanrum. Och jag som trodde att värkarna inte kunde bli värre låg nu och skrek när dem kom.
19:30
Fick Epiduralbedövning av Dr. Reinert. (lite lustigt att han hette så eftersom att min bortgångna farfar hette Reinert.) Bedövningen var som skänkt från ovan för smärtan försvann direkt.
21:30
Får jag påfyllning av bedövning eftersom att jag börjar känna värkarna igen. Öppen 8 cm.
23:30
Tömmer dem fostervattnet och jag börjar känna värkarna igen.
00:15
Får prova på lustgas. Tycker däremot inte att det ger ett dyft förutom att man blir lite lullig i några sekunder. En halvtimme senare får jag påfyllning på epiduralen. Ger dock ingen effekt.
01:55
Får börja krysta. Är så trött i kroppen att jag inte tror att jag kan krysta och säger om och om igen att jag vill kasta in handduken och åka hem. Men 02:38 kommer lilla Otto och skriker på en gång. Kändes helt ofattbart att han nu låg på mitt bröst och gnydde. Helt klart kärlek vid första ögonkastet. Var dock så trött och slut att jag inte hade kraft att hålla i honom särskilt länge, rädd för att tappa honom fick Angelica sköta medan dem slet och drog för att få ut moderkakan. Sen var det dags att sy ihop mig där nere. Bedövning tog inte som det skulle för det gjorde riktigt ont när dem skulle sy. Så en intim piercing är något som jag aldrig någonsin kommer att fundera på haha.
Men hur ont det än gjorde och hur många gånger jag ville avbryta och åka hem så var det helt klart värt mödan. För han är ju det goaste jag någonsin skådat!
3 timmar gammal

Carpe diem....

Kategori: Allmänt

Den här dagen har gått så sjukt fort att jag inte alls hunnit med. Vi klev upp vid åtta och satte oss framför tvn tills Far, Angelica och Agnes kom förbi. Sen premiär gick vi ut på en prommis (100 meter typ haha, men det kändes betydligt längre) till Angelicas Mormor som fyllde år. Så vi fikade lite tårta saft. Väl hemma kom Tina på en snabb visit och efter de hade Otto somnat igen så jag passade också på att sova. Och sen var dagen helt plötsligt över...
Ska mysa ner en liten stund i mitt hörn på soffan och skrapa ur chips resterna jag hittade i skafferiet sen är det nog inte lönt att försöka göra något mer! Så Godnatt!

1 vecka!

Kategori: Allmänt

Att en vecka har gått känns jätte konstigt, dagarna har gått så fort. Har inte riktigt hunnit låta det sjunka in att jag faktiskt blivit mamma till en sån söt liten krabat som Otto! Men nog känns det att han är min och att jag inte har han på låns. Själv har jag inte varit så jätte fräsch den här veckan. Har jätte lågt blodvärde så man är lite grann som en gående zombie, och dagen som jag äntligen skulle få komma hem knackade febern på dörren. Så svettandes och huttrandes och trött har jag ammat, vankat och suttit i lägenheten. Men nu är febern över tror jag och lyckligare kan jag nog inte bli just nu. Känns som att man behöver all ork man kan få eftersom att Otto har en tendens att sova mycket och länge och jämt på dagarn och mindre på nätterna. Men de är väl som det ska vara antar jag. Och inte kan man klaga när man hör hur han gnyr på små timmarna och när man tänder lampan ligger han och tittar runt fundersamt. <3

Hemma!

Kategori: Allmänt

<3

Starchild

Kategori: Allmänt

Sovit riktigt bra inatt, vilket resulterade i att jag idag är på riktigt bra humör! Har duschat sminkat mig och lyssnar på musik på max volym samtidigt som det spritter i benen. Väntar på att Kenta ska komma och plocka upp mig, blir att gå en liten sväng på marknaden sen ska jag nog följa med ut till Setsele för lite middag och fredagsmys. Ska försöka koppla bort lite oro inför förlossningen, blev lite freaked out igår. Men det ska förmodligen gå bra hur som helst. Ut ska han/hon ändå!
Ha en bra dag idag!

svamp och lödder

Kategori: Allmänt

Då var det badhus igen, Agnes badar och jag ligger på soffan och hör hur hon pratar med sig själv och leker med svampar och shampoo flaskor. Köpte badskum och svampar idag på Dollar Store och att så lite kan roa så mycket är svårt att tro. Men kul har hon då!

Hemma från Lycksele

Kategori: Graviditeten

Äntligen hemma från Lycksele. Var ju som sagt dit idag för att göra en ny viktuppskattning. Och som jag redan förväntade så är det en stor bebis som lever i min mage! Hon kunde dock inte mäta ordentligt för att ben och armar var ivägen men av det hon kunde mäta så låg den på 4200 ungefär, det kunde hon garantera. "normala" barn ligger på 3500 och 20% över eller under det gjorde inte så mycket. Jag låg dock på 29% över så jag kunde förbereda mig på ett kejsarsnitt om jag inte hade jätte starka värkar, då kunde en normal förlossning vara aktuellt. Så lugn känner man sig inte, och definitivt inte att jag kan måsta vänta tre veckor till! Hur stor ska lillen vara då egentligen? Och om jag är såhär less nu, hur less ska jag vara då?
Man kanske ska börja ta och göra lite huskurer så det kan sätta igång någongång. För nu vill jag faktiskt att du kommer!

No sleep for me

Kategori: Allmänt

Har sovit skit inatt, eller inatt och inatt, snarare imorse... Fick sån jävla halsbränna när jag gick och la mig att det inte gick att sova. Efter tre timmat i sängen så klev jag upp och startade tvn för att kolla om det fanns nå skit att se på. Förlossningskliniken var på tv och jag skulle aldrig ha fortsatt att kolla på programmet. Dem visade hur det kunde gå till osv, och eftersom att jag är rädd att knodden är jätte stor med tanke på att den vägde 3100 i vecka 34/35 så skulle dem självklart visa två mammor som födde ungar på 4700 och 4800, en med kejsarsnitt och en vaginalt. Nu är jag lite orolig för både vaginalt och kejsarsnitt. Mest kejsarsnitt när man fick se hur dem skar upp magen och tömde allt fostervatten. Men vaginalt såg inte så nice ut heller när dem var tvunga att klippa. Huvva.
Var iallafall hos barnmorskan idag igen för koll. Hade inte gått upp mer i vikt tack och lov allt såg jätte bra ut, bara de att sf måttet hade ökat till 40 från 36. Så nu blir det att fara till Lycksele för att göra en ny viktuppskattning. Så ni kanske kan förstå min noja efter att ha sett de där programmet. Ja just de ja, knodden har även fixerat sig så nu är det alltså bara att vänta. Spännande!
Nu ska jag äta upp mina goda mackor och sedan ska jag lägga ner skallen på soffan och vila!!

BB väskan packad till knoddas

Kategori: Graviditeten

Har spenderat kvällen i tvättstugan med att tvätta lite babykläder som ska med till BB.
Så nu har jag packat färdigt väskan, tror jag iaf. Tycker att det är så svårt att veta hur mycket kläder man ska ha med sig till lilla knodden. Så ni som är erfarna får gärna flika in med en kommentar om det är någonting viktigt som jag glömt...
1 Overall (som jag fick av fina Kelly och Patrik.)
3 par byxor
3 bodys
1 Sparkdräkt
1 Hjälm mössa
1 Haklapp
2 par sockar
1 Varm mössa
10 blöjor i olika storlekar
tossor och vantar.
Den superfina bilbarnstolen som jag fick låna av Stina ska ju med. Och självklart måste den supermysiga filten med!
Nu är det bara att packa min egna BB väska sen är jag redo för action!
Måste bara lägga upp en bild på min nya skötväska som jag själv tycker är riktigt snygg.

<3

Kategori: Allmänt

When we stand together

Kategori: Allmänt

Magen senaste 20 veckorna

Kategori: Graviditeten

Lite roligt att se hur magen har växt till sig under dem här månaderna som gått. Minns att jag tyckte att jag var jätte stor i vecka 20 redan, ack vad jag bedrog mig för nog är jag nästan dubbelt så stor nu haha.

Kossa muuu!

Kategori: Graviditeten

Har svårt att tro att jag blir mycket större än vad jag redan är. Och dem ända kläderna som för huvudtaget är sköna att ha på sig nu är just leoparddräkten och pyjamas. Allt annars sitter åt och trycker i sömmarna och bla bla bla. Men nu är det tack och lov snart över. Har börjat få tätare och tätare förvärkar så för hoppningsvis är det snart dax! Och jag kan knappt bärga mig!

Vecka 39

Kategori: Graviditeten

Barnet

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram.

Mamman

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

A woman gotta do what a woman gotta do

Kategori: Allmänt

Eftersom att det är så jävla kallt ute nu, så har jag passat på att dammsuga, skura, dammtorka. Har dessutom skrubbat upp badkaret med klorin så nu luktar det badhus i badrummet. Men rent är det iallafall!
Gäller att passa på att hitta upp saker som "måste" göras. Men vad man ska göra ikväll har jag fasen ingen aning om...

Slut som akrobat

Kategori: Allmänt

Efter besöket på badhuset idag är jag faktiskt helt slut med i kroppen. Ont i ryggen har jag dessutom. Men Tina var förbi här för att jag skulle färga håret på henne. Så nu var det gjort också. Tror jag ska se klart filmen på tv och sen tror jag att sängen känns som en vettig idé! Läsa lite Star lyssna på lite radio dricka kallt vatten lägga in en snurre och bara njuta under täcket... Hur lovely låter inte de? Kan inte bli bättre tror jag. Kanske man är pigg och fräsch imorgon istället.
Natti!

Paddor ska hålla sig på land.

Kategori: Allmänt

Har varit och badat idag med Far och Aggan. Var riktigt skönt att plaska omkring som en blåval i bassängen tills... Jag skulle försöka mig på bomben. Blev ett jäkla baksug så det kändes som att jag fick en hjärnskakning och en fläskläpp. Nästa gång ska jag nog inte försöka vara någon slags akrobat i vattnet utan hålla mig till att flyta omkring istället.
Har ni någonsin sett en sån smäcker kropp förut? Tvivlar på de. Victoria secret show here I come!

Blåbärs

Kategori: Allmänt


Har gjort lite fika och ska lägga mig i sängen och läsa boken jag köpte igår, Star.
Natti natt.

Barnmorske besök

Kategori: Allmänt

Det gick jätte bra hos barnmorskan idag, ingen äggvita i urinen och blodtrycket var bra. Hjärtljudet låg på 158 idag vilket är lite högre än vad det brukar vara, dock ingen fara. Sen hade jag även gått upp fyra kilo sen förra veckan, FYRA KILO! Det är ju iofs bara vätska men ändå, inte konstigt att det känns som att fingrarna känns som frukostkorvar och att sockar är det mest osköna som finns. Skulle passa mig för att salta maten så mycket. Snart får man inte äta någonting längre. Hur som helst hade lillen sjunkit ner litegrann och huvudet var ruckbart. Så snart ska det nog ha fixerat sig.
16 dagar kvar till BF.

Orolig natt

Kategori: Allmänt

Ska alldeles strax iväg till barnmorskan. Har ju varit där varje vecka nu eftersom att jag hade lite äggvita i urinen så då måste mitt blodtryck kollas varje vecka så jag inte åker på havandeskapsförgiftning. Så håll tummarna idag! Hade en sjuk dröm inatt, drömde att jag födde i sängen under natten och när jag vaknade låg det ett litet ufo brevid mig. Haha snacka om chock. Förhoppningsvis går det mycket bättre än så när det är dags. Var väl säkert bara för att jag skrev igår att jag skulle be en bön att jag skulle få föda, men så vill jag ju verkligen inte föda haha.
Nej ska ta på min skorna och fara.

Come on!

Kategori: Allmänt

Ojojoj måste jag bara säga, känner att jag håller på att vara lite less på att vänta och vänta. Kan du inte bara komma ut nu? 17 dagar kvar till bf, men hoppas att jag inte behöver gå över den tiden. Det tror jag inte heller att jag gör. Men bara tanken på att det skulle kunna hända gör mig bara tröttare haha. Får gärna komma ut ikväll! Men kanske rent utav ska be en bön innan jag somnar inatt.
Och som jag längtar tills jag har dig i min famn...

Fynd

Kategori: Allmänt

Har fyndat lite saker idag. Köpte en bok på halva rea priset, en liten tavla för halva priset, och en ljuslykta för 15 kr och 8 assietter för 30 kr. Mest nöjd är jag med boken, nu har jag äntligen någonting att läsa på kvällarna igen. Håller på att vara lite less att läsa föräldratidningar som man redan läst tre gånger innan, och nej jag hittar ingenting nytt. Hoppas att boken är bra iallafall, har hört talas om att den ska vara de iaf. Pamela Anderssons bok om henne själv, hon har nog levt ett väldigt spännande liv haha. MYS!