knockeduplife

Lördag

Kategori: Allmänt

Goddag eller vad du nu vill kalla det. Måste bara börja med att berätta att jag sovit väldigt konstigt inatt. Somnade väl kring halv tio men har säkert vaknat fem gånger under nattens lopp. Har dock somnat om igen utan problem. Fast nu på morgonen så vaknade jag upp dyngsur i svett p.g.a en hemsk mardröm. Drömde att jag och Otto åkte ner i en snö grop och rörde jag mig så åkte vi bara längre och längre ner, låg och skrek på hjälp men ingen kom. Tack och lov så vaknade jag upp och insåg så småningom att det bara var just en dröm. 
 
Otto han har då sovit väldigt gott hela natten och fick väcka upp honom halv elva. Så han är då utvilad iallafall. 
 
Vi har väl tänkt oss upp till Kelly och Patrik och hälsa på lite, senare ikväll blir det middag hos Empan och Vilmer. 
 

Usch fy och blä

Kategori: Allmänt

Då var alla räkningar betalda, och så var man pank igen! Måste ha räknat väääldigt fel när jag skickade in föräldrapenningen för det är slut på kontot. Och himla tur är de ju att jag har varit så klyftig att lägga undan pengar så att man åtminstonde överlever. Men det blir då verkligen inte att roa sig nå mycket den här månaden. Ställt in Bruce Springsteen (buhu) och frågan är ju om man måste ställa in Musik vid Malån också. Inte för att det spelar någon roll för så häftigt fränt och förbannat kul är de inte. Nä nu måste jag sluta tycka synd om mig själv och ta tag i tvätten som tydligen velat fylla upp båda tvättkorgarna. Godnatt!!

Midsommar

Kategori: Allmänt

Har varit i Luleå en vecka och firat midsommar bl.a. Och har haft det väldigt trevligt. Gjort en massa saker men orkar inte skriva så mycket, så det får bli lite bilder blandat från kameran och telefonen.
 
 
 

I've been touch by an angel with love

Kategori: Allmänt

Smoking hot body!

Kategori: Allmänt

Det enda negativa med att ha fått barn är hur kroppen ser ut efter en graviditet! Bristningar lite här och var, kroppen är säckig och hängig. Förhoppningsvis går det att träna bort lite så att huden drar ihop sig mer. Men det ser ju inte så värst bra ut, avis på dem som klarade sig ifrån bristningar. Tur är att jag köpt en baddräkt, det är okej att ha baddräkt när man knöst ut en 4,800 grams bebis!

I see a light in the sky, it's almost blinding me

Kategori: Allmänt

Haft en mamma träff idag på dungers som har nyöpnnat! Alltid trevligt att sitta och surra om allt möjligt. Måste dock bara påpeka att jag blev lite besviken på maten, väldigt osalt. Men annars tror jag att de kommer bli bra där. Kul att det händer lite i Malå, med nya "restauranger" så man kan välja lite olika. Tråkigt med samma lunch varje gång man ska äta ute. Ikväll blir det att tvätta lite kläder och packa väskan. Blir Luleå över midsommar, är lite "nervös" över bussresan, men de ska nog gå bra. Förr eller senare måste man ju sätta sig på bussen med knodden. Svårt bara att packa, men vet ju inte hur mycket man ska ha med sig till honom. Och vad man behöver. Men de lär man ju också märka! Nåja, kanske man ska starta en tvätt nu så man får det bort gjort.

Otto växer

Kategori: Allmänt

Tycker att dem här fyra månaderna har gått riktigt fort. Varje dag händer det något nytt, han ändrar språk, intresserar sig för nya saker, blir less gamla saker. Så fort något nytt händer som man tidigare inte upplevt blir man alldeles till sig. Otto har nu blivit en väldigt pigg och glad liten unge som helst vill stå. Sitta i knät går bra en liten stund men att stå är det bästa. Att ligga ner i famnen går fet bort. Han har blivit riktigt stark i magen och ger man honom ett finger drar han sig upp till sittläge. Spegeln är väldigt rolig och speciellt om man dansar framför den så det hoppar lite. Allt han greppar åker in i munnen utan förvarning. Tårna har nu blivit väldigt intressant och gott att stoppa i munnen. Han sitter gärna i gåstolen, är väl egentligen lite för tidigt att sättas i gåstolen, men man blir ganska trött i armarna av att alltid hålla upp honom. Nu kan han vända sig från mage till rygg och från rygg till mage.
Han har ganska så fasta rutiner på när det är mat dags och sov dags. Kring halv nio läggs han i sin egen säng och vi sätter på en skiva med godnatt visor. Han vill gärna att man håller honom i handen och stryker honom över pannan och att man sjunger med. Han somnar ungefär på en kvart, måste vara välsignad med ett väldigt snällt barn. Han vaknar oftast vid fyra tiden för lite mat och somnar om igen. Han har nog lärt sig av mig att sova länge för nu kan det bli okristligt sent vi kliver upp.
Är så roligt att se olika grimaser han får. Ibland är han väldigt lik sin pappa i ansikts uttryck och väldigt ofta liknar han min far. Trots det är han väldigt söt!
Han har fått lite olika smeknamn redan, Ottopotto, Ottoman och Ottis. Hoppas inte dem namnen följer med honom upp i åren, kan inte tänka mig att det är så roligt att vara i puberteten och bli kallad för Ottopotto haha.

Morning has broken

Kategori: Allmänt

Godmorgon godmorgon!
Är helt förbluffad över vilken bra natt vi har haft. Jag känner mig utvilad och pigg åtta på morgonen, dessutom är jag tvungen att väcka Otto. Än så länge har det aldrig hänt att han sovit hela natten utan nattmål. Visst de är väl en engångs förteelse men ändå! Så utvilade och pigga ska vi fara på pizzan och äta lunch buffe med min Far, Angelica och Agnes. Sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Ha en bra dag!

Livet är allt bra härligt!

Kategori: Allmänt

Varit barnvakt åt mitt favorit monster i helgen. Bjöd Ulven på middag och kanske de är orsaken till lugnet hon hade hela kvällen, annars är det full rulle 24/7 på henne. Tycker att den här meningen håller på att vara uttjatad på denna blogg, men har haft en jättebra helg.

Idag har vi bara myst på hela dagen, Angelica har legat och sovit på soffan, Agnes har sprungit mellan soffan och sängen, läst bok för Otto och senare kom Far, även han tog en PN på soffan. Dessa "ungdomar" som skryter om att dem fortfarande är unga men pallar varken en fest eller en bil resa på 50 mil.

Ska försöka knåpa ihop ett inlägg i veckan om gossens utveckling, för det händer väldigt mycket och så fort. Kan ju vara kul att gå tillbaka senare och få en liten aha upplevelse.

buäck

Kategori: Allmänt

Första soliga dagen på väldigt länge har det varit idag! Var som sagt och badade idag på källen med bebisarna, var riktigt trevligt och god lunch på de var ju bara en stjärna i kanten. Måste göras om. Efter det har vi bara glassat i solen på våran otroligt fina baksida (not). Haft en rätt shysst dag, däremot börjar min oro om sommarn komma. Jag är en människa som vill ha allt planerat in i minsta detalj och att allt ska klaffa perfekt. Så nojig har jag börjat bli för att det inte kommer att gå smidigt i sommar. Men med några djupa andetag så blir det säkert super! Ottos första sommar :) Och idag blir lillen 4 hela månader gammal. Ottoman <3

Skit och Lycka

Kategori: Allmänt

Nu är då flyget ner till Götet och hem igen bokat. wiiie, kommer verkligen att bli så jäkla roligt och mina kära vänner kommer nog att blöda ur öronen innan jag ens åkt. Men de får dem ta, för jag ska se The Boss!!
Till något helt annat! Imorgon ska jag och Ottoman till källan med några "mamma" vänner (vad vuxet det lät). Vi ska bada med dem små och äta lunch! Blir nog väldigt trevligt, och kul att få se alla dem små som man inte hunnit träffa än. Hoppas och håller tummarna att Otto ska vara på bra humör. Han har varit lite gnällig på sistonde, men de beror nog på hans hårda mage. Men med lite messmör så har magen kommit igång igen och han har varit så snäll sedan dess. Man känner sig ganska töntig när man sitter och klappar händerna och ropar åååh vad bra så fort man hör en liten prutt. Och lyckas han dessutom bajsa på egen hand blir jag så glad att jag ska pussa honom överallt och nästan lägger hakan i bajset. Men de är verkligen inte roligt att när gossen är hård i magen, för man vet ju själv hur jobbigt de är. Nu ska jag lägga ner bajs pratet för denna gång och masa mig till sängen för lite sömn. Sov gott!

Working on a dream

Kategori: Allmänt

Får äntligen bocka av konsert med Bruce Springsteen på min att uppleva innan jag dör lista.
Weekend helg i Gbg i juli, kommer att bli legendariskt! Är så exalterad!!

Söndag

Kategori: Allmänt

Kan ju berätta lite vad som hänt denna helg! Fredag var vi ute i setsele och åt lite mat, renskav och potäter. När vi kom hem kikade Mickan förbi och såg film med mig, John carter, dock så minns jag inget av filmen pga att vi mest pratade (får se den igen, verkade bra). På lördagen blev det en liten sväng på marknaden som dem hade. Dock en väldigt liten sväng i och med att det blåste kallt (måste köpa en vindjacka åt knodden), köpte en stekpanna, inte på marknaden men på Ica. Sen ut till setsele för lite grillat! Provade på att göra potatis rullar, mycket gott! Väl hemma så kom Jompis på besök och vi delade på en flarra vin och Jompis masserade min fötter (Vet inte om det berodde på att han var generös eller ägd, något av de). Sen idag har vi varit ute i regnet och prommat. Otto fick sitt första riktiga smakprov på päron och mango puré, uppskattat! Lotta och Mickan våldgästade oss och surrade lite. Sen började lugnt vatten på TV3 såg klart den och nu ligger jag i sängen och ska försöka sova. Hör att knodden ligger och snarkar och snuttar på nappen, så jag måste göra ett ärligt försök. Godnatt!

 

 

 

Lite roar dem små

Kategori: Allmänt

Otto fick se sig själv på mobilskärmen. Kanske lite konfunderad men roande.

promise

Kategori: Allmänt

Where it was dark now there's light
Where there was pain now there's joy
Where there was weakness, I found my strength
All in the eyes of a boy


I see a light in the sky
Oh, its almost blinding me
I can't belive
I've been touched by an angel with love






Torsdag

Kategori: Allmänt

Veckorna bara flyger fram, imorgon är det fredag och jag är bara på måndag än. Vilket betyder att jag inte gjort särskilt mycket den här veckan. Nåväl, farmor och Kent kommer iallafall idag och ska fika litt. Sen blir det nog en promme på också.

Husets hjärta

Kategori: Allmänt

Har äntligen kommit över en köks soffa! Ska klä om den och måla om den, men den passar perfekt in i storleken. Har även tagit tummen ur och hängt upp min lilla hylla också. Är faktiskt rätt nöjd!
Åsså en bild på lilla dreggelapan

Dopet

Kategori: Allmänt

Dop i helgen. Vilken påfrestning alltså, är än idag helt slut trots att det är två dagar sen. Men allt flöt som på bra, Otto sov under hela dopet så han vet nog inte om vad han utsattes för. Men det var jätte trevligt, och han fick sååå fina dop presenter! Dock så hade jag nojat mig om att det skulle vara för lite fika men fick ta med mig hem nästan allt ändå. Blir nog att bjuda på fika ett tag framöver! Tack till alla iblandade för en lyckad dop ceremoni!

Min lilla ögonsten

Kategori: Allmänt

Det var den vackraste dagen i mitt liv
Den morgonen du såg på mig
Och jag kände mig
Så stolt som en människa kan bli
Den morgonen du såg på mig... och jag på dig

Jag lyssna´ efter dina andetag
Så lätta som en fjärils vingeslag,
Jag ska alltid minnas den dag, jag ska alltid finnas här för dig

Allt känns så skört, som trädens första blad
När våren ännu tvekar, och står tillbaks
Du stannar väl, du lovar att va kvar
Som en del utav min morgondag, vår morgondag

Må lyckan följa med dig på din väg från himmelen, för som en ängel har du landat här i vårat hem
Välkommen till jorden min vän
Välkommen hem