knockeduplife

Otto växer

Kategori: Allmänt

Tycker att dem här fyra månaderna har gått riktigt fort. Varje dag händer det något nytt, han ändrar språk, intresserar sig för nya saker, blir less gamla saker. Så fort något nytt händer som man tidigare inte upplevt blir man alldeles till sig. Otto har nu blivit en väldigt pigg och glad liten unge som helst vill stå. Sitta i knät går bra en liten stund men att stå är det bästa. Att ligga ner i famnen går fet bort. Han har blivit riktigt stark i magen och ger man honom ett finger drar han sig upp till sittläge. Spegeln är väldigt rolig och speciellt om man dansar framför den så det hoppar lite. Allt han greppar åker in i munnen utan förvarning. Tårna har nu blivit väldigt intressant och gott att stoppa i munnen. Han sitter gärna i gåstolen, är väl egentligen lite för tidigt att sättas i gåstolen, men man blir ganska trött i armarna av att alltid hålla upp honom. Nu kan han vända sig från mage till rygg och från rygg till mage.
Han har ganska så fasta rutiner på när det är mat dags och sov dags. Kring halv nio läggs han i sin egen säng och vi sätter på en skiva med godnatt visor. Han vill gärna att man håller honom i handen och stryker honom över pannan och att man sjunger med. Han somnar ungefär på en kvart, måste vara välsignad med ett väldigt snällt barn. Han vaknar oftast vid fyra tiden för lite mat och somnar om igen. Han har nog lärt sig av mig att sova länge för nu kan det bli okristligt sent vi kliver upp.
Är så roligt att se olika grimaser han får. Ibland är han väldigt lik sin pappa i ansikts uttryck och väldigt ofta liknar han min far. Trots det är han väldigt söt!
Han har fått lite olika smeknamn redan, Ottopotto, Ottoman och Ottis. Hoppas inte dem namnen följer med honom upp i åren, kan inte tänka mig att det är så roligt att vara i puberteten och bli kallad för Ottopotto haha.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: